Promocija knjige autora Safeta Gagule "OD LOGORA DO LOGORA" i
"BOSANSKI RUKOPIS OMERA IBRAHIMAGICA"
autora Esada Zgodica

Sarajevo, 14.11.2001. godine


Knjige "Od logora do logora" i "Bosanski rukopis Omera Ibrahimagica" autora Safeta Gagule i Esada Zgodica promovirane su u srijedu u prostorijama Vijeca Kongresa bosnjackih intelektualaca. O knjigama, ciji je izdavac Promocult d.d., govorili su Hamza Baksic, Fahrudin Kalender, Amor Masovic, Jusuf Ziga i Mirsad D. Abazovic.
Naglasavajuci kako je u BiH prava rijetkost da se ponudi ozbiljnija misao autora koji je ziv, jer se to obicno cini posthumno, Ziga je istakao kako autor djela "Bosanski rukopis Omera Ibrahimagica" kriticki stavlja pod lupu Dejtonski mirovni sporazum, i znacaj ZAVNOBiH-a.
Promovirajuci djelo autora Zgodica, Abazovic je govorio i o tekstovima Omera Ibrahimagica i naglasio da bez ovih tekstova ne bi ni bilo Zgodicevog djela.
"Bosna ukoliko izgubi pamcenje, naknadno ce izgubiti rat. Kroz vrijeme mogu samo proci cinjenice, a takva je i Gagulina knjiga "Od logora do logora", ocjenio je Hamza Baksic.
Gagula u svojoj knjizi govori o boravku u logorima na Sokocu, Cavarinama, Batkovicima i Kuli nadomak Sarajeva. Prema rijecima Amora Masovica, autora je iskazao nesebicnu iskrenost kako bi se oslobodili iluzija.

Oslobodjenje, 15.11.2001.godine V. ZIVAK