DODJELA STIPENDIJA "MUHSIN RIZVIC"


VKBI, 21.03.2003.

Dodjela stipendija Fonda "Muhsin Rizvic"

   
 
   

Upravni odbor Fonda "Muhsin Rizvic" donio je odluku da za skolsku 2002/03 godinu, na osnovu utvrdjenih kriterija dodijeli stipendije u godisnjem iznosu od 1000,00 KM sljedecim studentima bosankog jezika i knjizevnosti: Zinaidi Karavdic (studentu III g.Filozofskog fak. u Sarajevu), Marijani Nikolic (studentu IV g. Filozofskog fak. u Tuzli), Nini Seremet (student III g.Filozofskog fak. u Sarajevu), Almi Genjac (studentu III g. Filozofskog fak.u Sarajevu), Eni Begovic (student II g. Filozofskog fakulteta u Sarajevu), Suadi Hedzic (studentu II g. Filozofskog fakulteta u Sarajevu), Mireli Trepanic (studentu IV g. Filozofskog fakulteta u Sarajevu), Miradu Omerspahic (studentu IV g. Filozofskog fakulteta u Sarajevu, Elmi Sahman-Boskailo (studentu IV g.Filozofskog fakulteta u Sarajevu), Alici Arnaut (studentu II g.Filozofskog fakulteta u Sarajevu).

   
 
   

Takodjer, dodijeljena su i tri iznosa po 500,00 KM pomoci za izradu magistarskog rada :Amiri Dervisevic (Bihac), za temu "Usmena proza u rukopisnoj zbirci Hamdije Mulica", Edina Murtic (Sarajevo), za temu "Refleksi narodne i renesansne knjizevnosti (istocnog i zapadnog tipa) u bosnjackoj alhamijado poeziji",Hazema Nistovic (Zenica), za temu" Karakteristike rasprava o bosanskom jeziku u casopisu Bosnjak".

       
   
       

Pomoc u iznosu od 1.000,00 KM dodijeljena je gospodinu Muhamedu Arnautu (Zenica), za izradu doktorske disertacije na Filozofskom fakultetu u Sarajevu - "Jezik lista Behar".

PREDSJEDNIK VIJECA:

Prof.dr. Sabira Hadzovic