PROJEKAT "KO JE KO U BOSNJAKA"

 

Postovani,

Danas su Bosnjaci rasuti diljem svijeta. Sabiranje njihovog predvodnickog, najizraslijeg i za buducnost drzave i naroda, najodgovornijeg dijela, cilj je projekta KO JE KO U BOSNJAKA. Slicna izdanja imaju svi savremeni narodi.

Ovim izdanjem se prvi put u visestoljetnoj historiji Bosnjaka sticu pretpostavke za jedinstveno i cjelovito predstavljanje najeminentnijih predstavnika Bosnjaka u svim oblastima drustvenog zivljenja.

Sveska KO JE KO U BOSNJAKA obuhvatit ce zive Bosnjake koji svojim djelom, svaki na svoj nacin, doprinose razvoju i afirmaciji svoga naroda, bez obzira na mjesto njihovog trenutnog zivljenja. Knjiga ce biti radjena po strogim leksikografskim mjerilima. U izradi knjige bit ce, prema strukovnom i regionalnom kriteriju, konsultovane najodgovornije licnosti iz javnog, kulturnog i znanstvenog zivota.

Za uvrstavanje u knjigu KO JE KO U BOSNJAKA, kao sto je dakle receno, dolaze u obzir istaknute licnosti iz svih oblasti zivota kao sto su: kulturne djelatnosti, obrazovanje, nauka, ekonomija, medicina, umjetnost (likovna, muzicka, dramska, filmska, knjizevnost i dr.), novinarstvo, politika, sport (reprezentativci, osvajaci medalja na medjunarodnim takmicenjima, ucesnici olimpijskih igara, treneri, internacionalne sudije i slicno), zatim sluzbenici Islamske zajednice (glavni imami, muftije, direktori medresa), diplomate i raniji ambasadori i konzuli, vlasnici i direktori preduzeca (posebno oni koji uvode savremene tehnologije).

Molimo Vas da svojim pristajanjem na suradnju u izradi ovog projekta omogucite i njegovo pojavljivanje i Vase licno uvrstavanje u knjigu KO JE KO U BOSNJAKA.

Molimo Vas da dostavite trazene podatke kako je predvidjeno anketnim upitnikom, putem formulara ili na adresu Vijeca Kongresa bosnjackih intelektualaca

Valtera Perica 13, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax  ++387 71 472-560 / 445-451 / 210-982 / 210-983

e-mail: vkbi_sa@hotmail.com ili vkbi-sa@soros.org.ba

Da ce Vasi osobni podaci biti objektivno predstavljeni, jamci autoritet priredjivaca.

S postovanjem,

 

PREDSJEDNIK VIJECA

Prof.dr. Atif Purivatra